El llibret de falla de l’Ajuntament de València

L’ajuntament de València compta amb Yogur de Fresa per fer el seu llibret de falla
Llibrets de falles València. Llibret "Ca La Trava". Per Yogur de Fresa

No cabem de goig i alegria després del nostre últim treball. Fer el llibret de la falla de l’ajuntament de València. Per a Yogur de Fresa ha sigut un gran honor.

Com dirien els nostres pares, l’esforç té el seu recompensa. Després de molts anys fent llibrets de tot tipus, i quan dic de tot tipus són de tot tipus (els dissenyadors que hagen fet molts llibrets ho entendran a la primera), ens criden per a fer aquest llibret de la capital del Túria.

Ja han passat bastants anys des que comencem a dissenyar o maquetar (segons qui t’ho diga) llibrets de falla. Ni molt menys, va ser arribar i besar el sant. En aquest estudi de disseny gràfic s’han fet molts llibrets “batalleros”. Quan dic batalleros és amb tot el respecte. Però fins que els fallers van començar a donar-li importància als llibrets de falles, només es feien els típics llibrets. Grandària A5 o 17×24 cm. , 16 págs. amb les fotos de la fallera major, infantil i president. La resta de llibret era tot publicitat.

Però aqueixos llibrets van quedar en l’oblit. Ara els hi ha de 500 págs. i amb uns articles i col·laboradors que ja els agradaria tenir en moltes revistes. Per fín sembla que se’ns valora una mica la nostra trajectòria en els llibrets de falla. I per açò pensem se’ns ha donat aquesta oportunitat.

Enguany el títol de la falla de l’ajuntament de València “València Ca la Trava” fa esment al balafiament que s’ha fet en aquesta comunitat. I se centra en la crítica política que s’ha encebat de males maneres.

L’encàrrec va ser de dos llibrets. Un per a la falla gran i un altre per a la infantil.

Per al llibret de la falla gran, intentem fer alguna cosa molt modern i minimalista que seguira la linea del monument. Donant major rellevància a la figura central de la falla. Que en aquest cas era el monòlit.

Per al llibret infantil ens vam voler acostar més als xiquets. Cercant una estètica més infantil i de colors vius. Per a aconseguir que als xiquets els resultarà més atractiu.

A més va ser la primera vegada que s’ha fet un app amb el llibret de València. Així qualsevol pot descarregar-ho de forma gratuïta i veure-ho en el seu dispositiu mòbil.

Si vols descarregar-ho punxa ací.