Balanç: llibrets de falla 2018

Reflexionem sobre el curs de llibrets de falla 2018
Balanç: llibrets de falla 2018. Yogur de Fresa. Disseny gràfic València.

Un altre any més en Yogur de Fresa ens hem bolcat amb els llibret de falla. Han sigut tres mesos de treball dur, nits en vela i algun que un altre moment d’estrès. Però ho hem aconseguit. A més, estem especialment contents per tres motius. Primer, per participar en el llibret guardonat amb el primer premi de 2018 per la Conselleria de Cultura, el llibret de l’AC Falla Mocador de Sagunt. En segon lloc, per treballar en una publicació de referència com és El Turista Fallero. I finalment per realitzar els llibrets de les falles municipals de València, dels quals ens sentim especialment orgullosos.

 

Premis de llibret Generalitat Valenciana

Un any més, l’AC Falla El Mocador de Sagunt ha tornat a confiar en nosaltres per al disseny del seu llibret de falla. El primer premi aconseguit és una excel·lent recompensa a un treball complex, però alhora plaent. El llibret amb el títol Tirant de Lletres. Una col·lecció de literatura infantil i juvenil és un treball redó. On, a més dels millors escriptors en valencià, des del punt de vista del disseny, compta amb portades realitzades per artistes tan reconeguts com Rubén Fernández, Marina Puche, Teresa Cebrián, Ricard Balanzà o el mateix Mariscal entre uns altres.

Obrir el llibret del Mocador

 

Però no solament hem collit èxits de la mà del Mocador. Des de Tavernes de la Valldigna, el llibret de l’AC Falla Portal de la Valldigna ha quedat en un molt meritori novè lloc en els premis de la Generalitat Valenciana amb la seua llibret Dóna havia de ser. Un espectacular treball dedicat a la figura de la dona, dins i fora de les falles; en el qual participem amb un disseny una miqueta atrevit. Enhorabona!

Obrir el llibret de Portal de Valldigna

 

Altre èxit un any més, ha sigut el de l’AC Falla la Marina, amb el lloc onzé. Un llibret del que ens sentim particularment orgullosos del seu disseny.

Obrir el llibret de la Marina

 

En el lloc quaranta, l’AC Falla Merello ha tornat a arriscar amb una altra idea boja en la seua llibret de falla. Ja vam fer amb ells el llibret més gran del món, i enguany, per què no anàvem a fer el més llarg? Un llibret de vuit metres de llarg, àcid i crític en el seu contingut. I en el seu continent, que en si mateix ja és una sàtira als mastodonts que s’editen avui dia.

Obrir el llibret de Merello

 

Menció especial mereix el llibret de falla de l’AC Falla Doctor Palos, que s’estrena enguany en els premis de llibret de la Generalitat, amb un modest lloc seixanta-quatre, però que segur que els omple d’energia per a afrontar reptes majors l’any que ve. També la falla Muralla de Puçol, que si ben no ha sigut premiada, té un disseny atrevit que ens agrada molt.

 

Maquetació del Turista Faller

Abans de nadal, i de la mà de José Francisco Carsí, ens va arribar la possibilitat de participar en la coneguda publicació, El Turista Faller. Una revista referencia en la festa de les falles. Ha sigut un plaure treballar amb Carsí, un crack i un exemple a seguir. Hauria d’estar en els llibres, la seua forma de com es realitza l’adreça d’art. La renovació de l’estètica era imprescindible, i ha sigut un orgull estar dins d’aqueix procés.

Obrir la revista El Turista Faller

 

Els llibrets de les falles municipals de València

Ens han tornat a encarregar els llibrets de les falles municipals de València, i és un treball del que ens sentim molt orgullosos. És necessari que les falles de l’Ajuntament tinga la seua versió en paper, perquè han de quedar més enllà del dia de la cremà. Amb un disseny atrevit per a la falla gran i un orientat al públic més jove amb la infantil, hem dissenyat dos llibres que ens encanten. Esperem que opineu el mateix.

Obrir els llibrets de les falles municipals de València

 

En resum

Yogur de Fresa segueix apostant per les falles i pels llibrets. Ens agrada el disseny de llibret de falla. La maquetació de llibrets, la impressió de llibrets i parlar de llibrets. Tot el que té a veure amb aquesta línia editorial. Confiem que en el futur les falles seguisquen comptant amb nosaltres, estarem encantats de participar en els seus projectes.

Vols veure més llibrets de Yogur de Fresa? Mira el nostre Issuu.